tiistai 19. maaliskuuta 2013

Treeniä, Treeniä ja pikkuvikoja ;D

Irwin, Vinha ja Nelli <3 td="">
Oli aivan mahtavat ja antoisat pari päivää, kun Dora tuli Treelle Vinhan kanssa sunnuntaista-tiistaihin meitä ilahduttamaan ja ikävä kyllä olikin, vuosi siitä oli mennyt kun viimeksi nähtiin.
Treenien suhteen sain aivan älyttömästi uusia hyviä vinkkejä ja sen vuoksi Dora on aivan mahtava treenikaveri, koska hän huomaa kaikki mun pikku vikani joita teen treenien aikana, joita en ite ole huomannut. Monia pikkuvikoja taas ilmeni lisää mm. seuraamisen yhteydessä käännän itseäni koiraa kohti hieman ja olen melko jännittynyt, en osaa pitää sitä katsetta pois sieltä maasta, joka oli kyllä tiedossakin, palkkaus jää hieman liian lyhyeksi yms.
En tiedä mikä siinä on, koska tiedän, että molemmat koirat osaavat seuraamisen ja katsekontaktin, mutta en vain jotenkaan tiedä miksi en kuitenkaan luota siihen, että ne tekevät liikkeen oikein?? Näin ollen kun en luota liikkeen sujuvan, minun on pakko vilkuilla koiraa, että onko se katsekontakti yms. jolloin minä kallistus ja käännyn koiraa kohti ja rupean seuraamisessa kävelemään viistosti koiran suuntaan.
PEILILLINEN HALLI KÄYTTÖÖN, KIITOS!!! näin olisi ongelmamme ainakin alkutekijöiltään ratkaistu, minun ei tarvitse vilkuilla koiraa ja pystyisin kävelemään suoraan ;D
No nyt iski taas se aivan mieletön treenivimma päälle ja mielikuvissani näen meidät kisakentillä, (hyvä se on nähdä ainakin mieleikuvissa, vielä kun päästäisiin siihen todellisuuteenkin;D...)

Mutta otin koirat sitten mukaan tiistain agilitytreeneihin aikomuksen ottaa ihan vain perusasentoo ja pieniä seuruu pätkiä häriön alla. Ja mikä sen parempaa reeniä onkaan kuin aksasta innostuneiden koirien huutamisen keskellä reenaaminen :D Meillä on ollut, etenkin Nellin kanssa ongelmana juurikin kovan häiriön alla reenaaminen ja muutamaan otteeseen reeneissä on ollut mukana huutava sakemanni, jolloin Nelli keskittyminen on ollut todella koetuksella.
Tänään alku oli kyllä hiukan nihkeää. Olin juuri elen ostanut koirille uuden treenihihnan ja olemme todella vähän ylipäätään hihnan kanssa reenailleet ja se vaikutti Nelliin todella voimakkaasti. Keskittyminen oli tooodella hankalaa ja alkuun Nelli meni aivan sekaisin tilanteesta ja pyöri ympyrää, katsellen välillä epäluuloisesti minuun ja sitten radalla olevia koiria, radan reunalla olevia koiria ja uutta hihnaa nuuhkien. Eilen koitin hihnalla lyhyellä pätkällä, mutta Nelli oli silloinkin jo todella hämillään, onko otteeni jotenkin erilainen? en tiedä, vai onko se vaan sitten kun on niin uusi juttu johon on yhdistettynä monia eri Nellille uusia juttuja, mutta kyllä se siitä rupesi pikkuhiljaa sujumaan ja Nelli malttoi jopa hieman keskittyä sitten. Sain kyllä otettua loppujen lopuksi parikin todella hyvää toistoa ja pääsääntöisesti olin kyllä tyytyväinen, näitä tarvitaan nyt lisää!!!
Irwinin kanssa on myös ollut todella vähän häiriöö ja uteliaana poikana oli alkuun kaikki muu kiinnostavampaa, kuin minun kanssa tekeminen....No, Irwin on onneksi helppo motivoitava ja miellyttämisenhalua löytyy, joten mielenkiinnon siirtäminen muualta minuun on kuitenkin kaiken kaikkiaan melko helppoa. Hieman hakemista perusasennossa oli ja sitä on nyt ollut parina reenikertana muutenkin, olen sitten muistuttanut muutaman kerran ja pari toistoa olemme tehneet herkun avulla. Nykyään olen kyllä hiukan enemmän vaatinut Irwiniltä ja sille tekee todella hyvää, että joutuu oikeasti miettimään omilla aivoillaan.

Häiriön alla reenaminen oli kaiken kaikkiaan todella antoisaa ja vielä kun pääsimme halliin ja tämäkin jo tietenkin vaikutti suuresti, koska kyseisessä hallissa emme ole montaa kertaa käynyt. Mutta hyvät reenit sain pidettyä ja pääsin siihen lopputulokseen jota hainkin, niin itseni ryhdissä ja asennossa, kuin koirien keskittymisestä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti