sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesä tuli ja turkki lähti :D

Nellin kesätukka :D
Nyt on sitten vihdoista viiemin oikeasti lämmintä, joten turha valittaa......vaikka hiukan ehkä valittamista olisi, ehkä turhankin kuuma, ainakin koirilla. Tulin siis siihen lopputulokseen, että ajelen Nelliltä karvat veks, koska meidän näyttelyhaaveet nyt musertuivat täysin, sillä jalka vaivaa sen verra ja jäykkyyttä on, että liikkeet kärsii ja päätin sitten Nellin oloa helpottaakseni ajaa turkin pois.
Nyt pitäisi ruveta käymään säännöllisesti hierojalla ja käyttää Nelliä uimassa, niin liikkeetkin varmana parantuisivat, mutta lenkkejä olen vähentänyt jo pelkästään kuumuuden takia, mutta en myös jalan takia. Voi tosin olla että itse mietin jalkaa liikaa ja stressaan siitä, vaikka mitään huolta ei olisikaan ja  sitten en ota Nelliä niin pitkille lenkeille mukaan, mutta haluan ottaa mielummin varman päälle, mutta kuitenkaan Nellin elämää rajoittamatta.

Tänään meillä oli ensimmäinen hallivuoro, wuffin lielahden myymälän hallissa, jossa on käytössä kaikki agility esteet ja lisäksi sielä oli myös Tokon hyppy este, joka on kyllä kiva, niin pääsee sitäkin nyt sitten treenaamaan :D

Tänään oli sen verta kuuma päivä ja voisi ehkä jopa sanoa, että hunoksi onneksemme halli oli myös todella lämmin, suoraan saottuna KUUMA!
Otin Nellin kanssa alkuun hiukan seuraamista ja sitten reenasin toko hyppyä. Nellillä on onneksi aika hyvin tekniikka hallussa ja hypyn treenaus menikin hyvin.
 
Ajattelin sitten ottaa Nellin kanssa hiukan Agilityä, jota ei olla Nellin aknssa aiemmin oikeastaan ollenkaan menty. Hyppyjä en ottaut. Keinu oli Nellille ehkä kaikkein mukavin tai suoritti sen kaikkein helpoiten, keppejä lukuun ottamatta. Putkeen Nelli ei suostunut menemään ollenkaan ja teinkin vaan sellaiset rennot pienet agility reenit, halli oli tosiaan sen verta kuuma, että ei koira jaksanut kauaa kerralla treenata.
Hirveän rankkaa rataa en muutenkaan viitsinyt mennä, mtta A:n menin pariin otteeseen.







Irwinin kanssa otin alkuun myös hiukan Tokon hyppy esteen tekniikkaa ja se sujui hyvin.
Agilityä olen ottanut hiukan enemmän, tosin en paljoa. Hyppyjä en ottanut tänään ollenkaan.
Irwinin kanssa ongelmia on ollut etenkin keinussa, mutta myös A ja puomi ovat olleet hiukan peloittavia.
Tänään hioin sitten keinua ja eka kerta meni melko vauhdikkaasti, mutta keinu kerkesi hiukan rysähtäen tulla alas, joten tämä jollakin tapaa pelästytti Irwinin, sillä toisella kerralla Irwin oikein älykkäänä kiipesi keinua ylös etujaloillaan, niin että takajalat olivat tukevasti
hallin lattialla :D
No pari onnistumista saatiin ja teimme sitten välillä muuta.
Irwin on aina tykännyt putkista ja pussista ja niiden kanssa ei ole olut mitään ongelmia, oli putki sitten lyhyt/pitkä tai missä kiemurassa tahansa, on Irwin aina sen suorittanut ja hyvä näin. Tosin tänään putken suu kattui juuri kun Irwin oli tulossa putkesta, mutta se ei onneksi aiheuttanut Irwinille minkäälaista putki pelkoa:)
A:ta otimme vain muutaman kerran ja se oli Irwinin mielestä myös melko peloittava. Irwiniä auttoi hirveästi, että itse "tuin" sitä kädelläni, eli pidin kättäni Irwinin kaulassa sivulla ja heti tuli rohkeutta enemmän. lopetin sitten heti kun tuli onnistuminen.
Hallin puomi oli todella huono, ei ollut kunnollisia kiinnityksiä, joten koiran mennessä se tärisi melko paljon, joten en sitten viitsinyt sitä sen enempää mennä, ettei tule huonoa kokemusta..

Nyt on kyllä hyvä, kun on vakituiset hallivuorot aina sunnuntaisin klo:12-13 aina ensivuode lokakuuhun asti, niin pääsemme sitten talvellakin ainakin kerran viikossa treenaamaan, eikä haittaa vaikka vettä sataa :)
Tässä tällein nopeasti kirjoitettuna, hirveästi ei nyt kuulumisia muutenkaan ole, sillä pidämme nyt myös hiukan koirien kanssa vapaata, kun on töistäkin lähestulkoon vapaa viikko.

Ainoa mikä jännittää on Irwinin viralliset lonkka- ja kyynörkuvat, APUA ne ovat jo ensiviikon keskiviikkona :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti