maanantai 9. syyskuuta 2013

Paimenkoiran vikaa :D


Tänään tosiaan oli se pitkään odotettu paimennukseen tutustumispäivä.
Pirkanmaan Sennen järjesti paimennuspäivän ja heti kun sain ilmoituksen sähköpostiin, laitoin vastauksen menemään ja ilmoittauduin päivään :) Mielenkiinnolla odotin mitä tuo sanoo lampaista ja ylipäätään paimennuksesta, viettejä löytyy, mutta siitä en osannut sanoa mitään mitenkä viettejä olisi tähän hommaan.

Paimennuspäivä oli siis 9.9 ja alkoi klo:18. Mukaan seurakseni sain Lauran , joka tuli kuunteluoppilaaksi ja seurakseni. Oli kiva nähdä Lauraa muutenkin pitkästä aikaa ja päästä taas vaihtamaan kuulumisia ja juoruja ;D Paimennuspäivä järjestettin Orivedellä.
Olimme paikalla hyvissä ajoin, minun luonteenpiirteeni huomioiden, perillä pitää olla oikeasti ajoissa, monesti vähän liiankin.....:D
Alkuun kävimme läpi hiukan perusasioita ja kouluttaja kertoi itsestään ja koiristaan, sekä paimennuksesta. Koirakoita oli päivässä mukana yhteensä 6.

Irwinin kanssa olimme vuorossa toisena. Toisaalta minkäänlaisia odotuksia ei sinänsä ollut etukäteen. Sen tiedin että saalisviettiä Irwinillä on aika paljonkin, mutta että miten käyttäytyy sitten lampaiden kanssa, en osannut yhtään sanoa mitään.
Irwin kiinnostui heti lampaista ja vietit syttyi kyllä hyvin nopeasti. Kiinnostus lampaita kohtaan säilyi todella hyvin ja kyllä siinä jonkinlainen ajatuskin Irwinillä näytti olevan. Vähän lähti aina herkästi yksittäisen lampaan perään, joka erosi muusta laumasta. Lampaiden kanssa olimme kerralla n.2-3 minuuttia. Tuntui että laidalla odotellessa Irwinin vietit kasvoivat entisestään, kun oli jo kerran päässyt lampaiden luo ja nyt joutuikin katsomaan laidalta, vinkumiseksihan se meni :D

Toisella kerralla kun menimme lampaiden tykö, annoin Irwinin enemmän toimia vapaammin. Ensimmäisellä kerralla katsottiin vähän koiran reaktioo lampaisiin ja nyt toisella kerralla, kun hiukan tiesi koiran reaktioo, päästettin se vapaaksi, tosin liina oli koko aika perässä.
Tässä kohtaa Irwin innostui välillä hiukan liikaa ja kouluttaja komensi/ohjeisti Irwiniä sitten "kepillä" lyömällä tällä maahan Irwinin eteen tai läheidyyteen, jotta huomio kiinnittyisi koiran ollessa todella kovassa vireessä. Tästä Irwin meni hiukan hämilleen ja paineistui. Pieni epävarmuus tuli että saanko nyt mennä vai en, mutta rohkaisujen ja kehujen jälkeen meni kyllä sitten taas hyvällä vauhdilla:)

Kaiken kaikkian todella kiva ilta ja opin todella paljon. Irwinin kanssa voisi enemmänkin hyödyntää tuota saalis viettiä esim. tokossa. Oli kiva nähdä kinka paljon Irwin nautti. Selvästi oli mieleistä tekemistä ja etenkin kun viettejä löytyy, niin varmasti on myös väsyttävää, ainakin nyt makaa ihan raatona :D
Uudestaan mennään vielä ennen lumien tuloa :)

Tässä näin lyhykäisyydessää, en tällä hetkellä jaksa sen enempää kirjoittaa muuta, vaikka tuosta paimennuksestakin olisi paremman tekstin saanut.
Toko rintamalla on ollut aika hiljaista, mutta toivon mukaan se tästä:)

1 kommentti:

  1. http://goldenkultainen.blogspot.fi/ <- Teidät on haastettu! :)

    VastaaPoista