tiistai 13. elokuuta 2013

Hermot venyy venyy, mutta ei pauku, ainakaan vielä ;D

Eilen illalla kävimme pitkästä aikaa ottamassa treenit Millan kanssa.
Ostin tosiaan sen tokon hyppy esteen, joten treeni suunnitelmaan kuului hypyn opettelu.
Alkuun laitoin Irwinille korkeudeksi 40cm ja katsoin missä mielentilassa ylipäätään hyppy sujuisi. Hiukan oli kyllä ongelmia, ei tässä tilanteessa varsinaisen hyppäämisen suhteen, mutta omana tavoitteena ja epätoivoisena yrityksen oli ottaa hyppy aslusta asti ilman käsimerkkiä. Hypyn opettelussa käytimme namialustaa.
No tämä ilman käsimerkkiä opettelu tuntui kyllä hiukan haastavalta Irwinille. Ei meinannut hoksata, että pitää hypätä vaikka "HYPPY" käsky sinänsä on tuttu. Otin sitten lähempää estettä ja muutama ihan hyvä suorituskin tuli. Sitten menin ja nostin korkeuden 60cm ja ajattelin, että katsotaan miten menee ja että otetaan sitten mahdollisimman varhaisessa vaiheessa korkeutta, koska Irwinillä on tapana ponnistaa hiukan liian vähän.
Tämä ei sitten sujunutkaan enään yhtään hyvin. Kyllä Irwin sitten loppuviimein hyppäsi, mutta usean kiertämisen ja kieltäytymisen jälkeen. Itselläni huomasin pikkuhiljaa kärsivällisyyden pettävän, mutta koitin olla yhtään näyttämättä sitä, mutta itseensähän tuo otti, mutta saimme kuitenkin lopetettua esteen yli hyppäämiseen, jonka jälkeen otin sitten muuta.
Paikka makuu sujui hyvin ja se on aina ollut meillä varma liike, niinkuin paikalla olo ylipäätään.
Seuruussa Irwin hiukan jätätti ja kontakti hukkui muutamaan otteeseen, johtuneeko sitten siitä että paineistui aikalailla hyppyä treenatessa, en tiedä, mutta kuitenkin pari onnistumistakin tuli. Täytyy enemmän ruveta treenaamaan myös vauhtia seuruussa ja ottaa vaikka muutama ihan överi kehu/palkkaus kerta, josko ne lukot taas aukeaisivat, tosin kun on herkkä ja ohjaajapehmeä koira, niin tällaista se tulee varmaan aina olemaan, tarvii vain itse ruveta kiinnittämään huomiota vielä tarkemmin omaan äänenpainoon ja voi olla että Irwinilläkin on vain jonkinlainen kehitys ikä päällä ja luonne tosta vielö muuttuisi, kuitenkin aika kriittiseen ikään tuli kaikki suuret muutokset elämässä, Nellin pois meno, muutto uuten paikkaan yms.
 
 
Tänään ohjelmistossa olikin sitten Irwinin hieronta ja Pirkanmaan Sennen tokoryhmä.
 
Irwinillä tosiaan oli hieronta aika klo:15, Koirakuntosalilla Nekalassa.
Ennen hierontaa ajatuksenani oli että jumeja olisi luultavasti tai aika varmasti selässä.
Hieronnan aloitimme sillä, että menimme ulos ja hieroja katsoi Irwinin liikkeitä. Irwin peitsaa jonkin verran hitaassa vauhdissa ja etujalat kääntyvät hiukan sisäänpäin liikkeessä. Takaliikkeet olivat hyvät, tosin peitsatessa aika keinuvaa, mikä nyt on yleistä. Yleisilmeeltään liikkeet ovat hyvät. Sisälle mentäessä hieroja laittoi Irwinin menemään ns. laatikosta jossa oli puomeja, joiden yli Irwinin piti kävellä. Alkuun puomien olevan hiukan liian alhaalla päätti Irwin nokkelana poikana hiukan oikaista ja parin askeleen jälkeen, hyppäsi loppujen puomien yli :D No nostimme sitten puomit ylemmäs ja sen jälkeen Irwin meni parremmin. Kokeilimme Irwinille myös ns. litteää jumppapalloa, joka vahtistaa etujalan lihaksia.
Hierotessa jumeja löytyi juurikin selästä, lapojen välistä ja vasemmalla puolella takapäässä oli hiukan enemmän jumia kuin oikealla puolella. Irwin antoi hyvin hieroa, mutta etenkin hierojan mennessä Irwinin selän taakse, rupesi Irwiniä hiukan jännittämään ja piti pompata ylös, mutta rentoutui kuitenkin sitten uudestaan ja pääsääntöisesti rentoutui kyllä hieronnan ajan todella hyvin.
Irwin oli myös kuulemma hiukan liian hoikassa kunnossa, mutta lihaksia kuitenkin oli, mutta massaa saisi olla pikkusen lisää. Omasta mielestäni Irwin on juuri hyvön painoinen .
Päätimme hierojan kanssa että Irwinille hyvä hieronta väli olisi n.1,5kk-2kk, Irwinin enemmän totuttua voisi sitten venytyksiäkin tehdä.

Tänään tosiaan myös jatkui kesätauon jälkeen Pirkanmaan Sennen jatkotoko ryhmä.
Reeneissä otimme ruutua ja palkkaamattomuus harjoituksia. Meille teki kyllä taas hyvää päästä häiriön alle ja porukkaan treenaamaan.Vaikuttaa todella paljon Irwiniin onko isompi määrä porukkaa paikalla vai ei. Keskittyy suhteellisen hyvin, mutta etenkin kontakti katoaa välillä ja seuraaminen on jotenki kauhean hidastempoista. En tiedä sitten mistä johtuu. Kotonakin olemme ottaneet liikkeitä ilman palkkausta ja seuruu innokkuus on kuitenkin säilynyt hyvänä, mutta isommassa porukassa, kiinnostus tuntuu loppuvan, hmmm....tässä taas sitten mietittävää.
Ruudun Irwin hokasi suhteellisen hyvin, tai ruutuun menon, apuna oli namialusta. Harjoittelimme myös ruudun loppuosaa. Jättämällä koitra aluksi ruutuun seisomaan ja menemällä itse kauemmaksi, josta sitten käskettiin koira maahan, käveltiin koiraa kohti, jonka jälkeen käännös vasempaan ja toisen kerran vasempaan ja käännös koiraa kohti jonka jälkeen mentiin palkkaamaan.
Huomasin tätä liikettä tehdessä, että täytyy ruveta ottamaan Irwinille käskyjä pidemmän matkan päästä, sillä Irwin ei mennyt maahan, ennenkuin vasta aivan vierestä käskemällä. Meillä on tuntunut muutenkin maahanmeno olevan jotenkin vaikea liike ja Irwin tuntuu aina jotenkin hiukan kiusaantuneelta, et enkin jos joutuu menemään maahan minun edessäni, liekö sitten pehmeydestä johtuvaa vai mistä. Ainoa maahanmeno joka sujuu tällä hetkellä todella hyvin, on liikkeestä jäävä.
Mutta taas tuli huomattua mitä pitää treenata, niin se liikkeestä maahanmenokin rupesi sujumaan, kun vain ahkerasti reenattiin joka päivä pieniä pätkiä, eli toivoa ei ole kokonaan menetetty :D
 
 
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti