tiistai 21. toukokuuta 2013

Ilta treenit ja Sennen toko treenit :)

Aivan todella mahtava treeni porukka :D
Käytiin eilen illalla treenailemassa Millan ja Hennan kanssa ja voin sanoa, että oli kyllä mukavat ja rennot treenit :D Teki kyllä hyvää ottaa tokoilu treenit välillä vähän rennommalla milellä ja ainakin oli kivaa ja sai nauraa :D Oli myös kiva että Hennakin tuli mukaan, niin saimme Nellille ja Irwinille ei niin tutun henkilön kanssa reenattua myös luoksepäästävyyttä.


Aluksi siis otimme luoksepäästävyyttä ja aloitin Nellin kanssa. Milla tuli ensiksi koska oli Nellille huomattavasti tutunpi ihminen, Nelli istui hyvin paikallaan, kontakti nyt välillä katosi, mutta ehkä se nyt ei maailmaamme kaada, antoi myös hienosti koskea ja muuta, mitä en kyllä epäillyt yhtään etteikö antaisi :) Seuraavaksi sitten tuli Henna, joka oli tosiaan Nellille hiukan vieraampi, toki ovat ne nähneet, mutta ei niin usein kuin Millan kanssa. Tässäkin Nelli istui hyvin paikoillaan, mutta kontakti oli tässäkin välillä hukassa ja katselli Hennaan päin, mutta istui silti tyynen rauhallisena ja avoimena paikallaan, Henna tuli ihan Nellin eteen ja heilutteli käsiä hiukan Nellin naaman läheisyydessä ja siltikään Nelli ei reagoinut muulla tavalla kuin vain haistelemalla, on se hieno tyttö! :D

Irwinin kanssa ei ollut muuten epäilystä luoksepäästävyyden suhteen, muutakuin että saattaa innostuksissaan lähetä hyppimään, mutta Nyt istui paikallaan koko ajan. Tosin meidän luoksepäästäsyys treenit oli sitä luokkaa, että Milla sekä Henna otti vähän huumorilla ja tuli miiten ihmeellisimmissä asennoissa, pitäen mitä ihmeellisimpiä ääniä, joten Irwin taisi järkyttyä tästä niin paljon, että istui vierellä tuijottaen Hennaa ja Millaa, tosin häntä heilui aina, ainakin saatiin hyvää treeniä ja häiriöö myös sivulla pysymiseen :D


Otimme lisäksi myös liikkeestä seisomisia sekä loppuun paikka makuuta.
Nellin kanssa liikkeestä seisomiset sujui ihan hyvin, pientä perään lähtöä oli, eikä aina pysähtynyt heti käskyn saannin jälkeen, vaan otti pari askelta, tätä pitää ruveta reenaamaan enemmän. Nellin kanssa en ottanut paikkamakuuta.

Irwinin kanssa liikkeestä seisomiset sujui oletettua paremmin ja pysähtyi aikalailla heti käskyn saannin jälkeen, pari kertaa jouduin huomauttamaan, että pitikös sitä nyt pysähtyä vai jatkaa matkaa, mutta onneksi Irwin on todella nopea oppimaan :D
Paikkamakuu sujuu meillä todella hyvin. Voimme ottaa jo todella pitkiä pätkiä ja vaikka eilenkin Milla oli Gian kanssa hyvänä häiriönä aivan vieressä, leikkiessä patukalla ja sanomalla Gialle käskyjä, pysyi Irwin paikallaan, JEEE!! :D


Sennen tokotreenit Tiistaina.
Tänään olimme taas perinteiseen tapaan joka viikkoisissa Pirkanmaan Sennen järkkäämissä toko treeneissä.
Tänään otin pääsääntöisesti Irwinin kanssa. Nellin kanssa tein alkuun seuruuta ja liikkeestä jääviä, sekä kaukokäskyjä ennen kurssin alkua, sekä aina niissä väleissä, jolloin oli odottelua.
Tänään kävimme kurssilla perusasento ja kontaktin pitämistä, seuruuta pujotellen muiden ohi, häiriöö, hyppy tekniikkaa, kaukokäskyjä, tunnistusnoutoa ja lopuksi oli taas paikka makuu.
Olen niin tyytyväinen kun olen saanut Irwinin seuraamisen ja kontaktin kuntoon tai että kontakri pysyy myös seuratessa. Tänään sen huomasi erityisesti kuinka Irwiniin vaikuttaa myös vauhti jolla mennään seuruussa. Ensimmäille muiden ympärillä pujotellen seuraamisessa menin aika hitaalla vauhdilla ja niinkuin kouluttajakin sanoi, kallistuneena koiraa kohti viistoon. No teimme sitten välissä perusasentoa ja kaukokäskyjä ja sitten palasimme taas pujottelu seuruuseen. Tällä kertaa lisäsin huomattavasti vauhtia, sekä seisoin suorassa. Irwin oli huomattavasti kiinnostuneempi minusta ja kontakti pysyi todella hyvin, joten tästä edes vain enemmän vauhtia seuruuseen:)

Kaukokäskyissä Irwinillä ei ole oikeastaan ikinä ollut ongelmaa, kouluttajan mukaan Irwinillä on todella hyvä ja rauhallinen tekniikka ja tekee liikkeet varmasti loppuun asti, tähän olen kyllä alusta asti kiinnittänyt huomiota ja panostanut ja se on selvästi tuottanut tulosta :)
Tänään otimme myös Irwinin kanssa ensimmäistä kertaa hyppyä. Korkeutta ei ollut juuri mitään ja lähtökohtana onkin opettaa alkuun oikea tekniikka, jonka Irwin hoksasi melko nopeasti. Apuna käytimme namialustaa. Emme nyt alkuun montaa toistoa ottaneet, mutta täytyy kyllä itse korjata tuo oma hyppy tai käydä ostamassa, niin pääsisimme sitäkin sitten treenaamaan.

Tunnistusnouto tuli tänään myös aivan uutena asiana, niin minulle kuin koirallekin. Hetken aikaa Irwinillä kesti tajuta mistä hommassa on kysymys ja pari toistoa jouduttiin auttamaan, mutta heti ensimmäisestä kerrasta kun Irwin tajusi mitä pitää tehdä, niin oppi jutun juonen aikalailla nopeasti. Kokeilimme myös laittaa jo muita tunnari kapuloita kasaan ja se oman tuoksuinen kapula laitettiin n. askeleen päähän kasasta ja koiran piti tämä löytää. Tässä harjoituksessa tarkoituksena olisi lähinnä se, että koira tajuaa että mikä tahansa kapula ei käy ja että kapula tulee löytää nenän avulla, eikä niinkään se että kapula piti löytää ja tuoda ohjaajalle. Tässä Irwinillä tuli pieni "hetkinen" fiilis eikä oikein ymmärtänyt, tosin tajusi sen hyvin, että vaikka kasalla oli muita kapuloita kävi se niitä haistelemassa, mutta lähti sitten etsimään sitä yhtä tiettyä, loppujen lopuksi sain siteen hiukan autettua ennen kuin kapula lötyi, mutta löytyi kuitenkin ja sain palkattua. Vaikka tunnarinouto tuleekin vasta voittaja luokissa, ajattelin että voisihan sitä ruveta jo treenaamaan :D

Paikkamakuu sujui aivan älyttömän hienosti. Sain mennä melko pitkälle ja treenattiin selkä koiraanpäin olemista ja Irwin pysyi silloinkin. Ainoa pieni irhe tuli siitä kun palasin koiran luo ja laitoin käden taskuun ja omalla elekielellä viestin Irwinill että ylös, joten sieltähän se sitten nousi, mutta otettiin sitten paluu koiran luo uudestaan.

Mutta siis elämä tuntuu tällä hetkellä olevan töitä ja sitten treeniä, treeniä, treeniä ja treeniä :D tällä vauhdilla kun edetään niin ei se kisahaave elo/syyskuussa ole edes vaikea toteuttaa :D1 kommentti:

  1. Jos Irwin kestää mua ja Hennaa niin sillä ei tuu olee kisoissa mitään ongelmaa!:D

    VastaaPoista