maanantai 8. syyskuuta 2014

Onnidog 2014

Lähdimme tosiaan 4.9 Lauran kanssa kohti Himosta, Onnidog -tapahtumaan.
Tiedossa oli koirapainoitteinen viikonloppu, erilaisten koiraharrastusten parissa.

Torstaina meillä oli klo:13 peltojälki kurssi. Vihdoinkin sain tietää, mistä kannattaa aloittaa ja miten ruveta peltojälkeä treenailemaan. Kouluttajan toimi Asko Hämäläinen, eikä olisi voinut parempaa kouluttajaa toivoa.
Asko kertoi todella kattavasti peltojäljestä ja saatiin hyvät neuvot aloittamiseen.
Teimme yhteensä 2 makkarajälkeä. Ensimmäisen jäljen tein itse vähän huonosti, koska laitoin nakinpaloja hiukan liian harvakseltaan. Toisella jäljellä tajusin sitten, että se nakinpalanen pitää laittaa joka askeleelle :D
Irwin käyttää nenäänsä todella hyvin ja oikein nuuskutus kuului, kuin Irwin eteni jäljellä. Hiukan innokkaasti ja vauhdilla mentiin eteenpäin, mutta etenkin toisella jäljellä, Irwin haistoi todella tarkasti joka askeleen.
Mutta tästä on hyvä jatkaa. Mahdollisesti voisi ruveta enemmänkin tätä harrastamaan, en tiedä vielä että ruvtaanko sen tavoitteellisemmin harrastelemaan, mutta ainakin hyvän aivotyöskentelyn takia tulen tekemään Irwinille peltojälkeä, nyt kun tiedän miten homma tehdään:)


Surullisiakin uutisia sain torstainan kuulla.
Veljeni Walesinspringerspanieli, Tobress Fallen Angel "Viivi" siirtyi vihreämmille niityille Nellin seuraan.
Viivi tuli veljelleni kodinvaihtajana melkein 10v ikäisenä, eikä kerennyt olemaan luonamme kuin vajaa parin vuoden ajan, mutta heti alusta asti Viivi sulatti kaikkien sydämet ja oli koira mahtavalla luonteella ja suurella sydämmellä!<3 br="">Ikävä on todella suuri ja oli todella kova paikka myös minulle, sillä Viivi oli minulle kuin oma koira<3 br=""> Nuku rauhassa, nyt on hyvä olla<33 br="">
22.5.2003-4.9.2014Perjantaina tiedossa oli sitten Rally-tokoa sekä Vesipelastusta.
Rally-tokosta jäi kyllä todella hyvä kuva. Se on paljon rennompaa kuin Toko ja olisi hyvää tasapainotusta meille Tokon rinnalle. Rally-tokossa mukavaa on juuri se, että se on niin rentoa ja hauskaa, erilaisia temppuja sisältävä laji, jota ei oteta niin tosissaan:)
Muutamia liikkeitä harjoittelimme ja mukavaa lajissa on se, että netistä saa tulostettua liikkeiden ohjetaulut, joten lajia on helppo ruveta harrastamaan myös kotona:)

Itse tykästyin todella paljon vesipelastukseen, Irwinkin näytti kyllä nauttivan!:)
Alkuun katsoimme miten koira hyppää vneestä. Ekalla kerralla Irwin hiukan epäröi veneestä hyppäämistä ja houkuttelujen jälkeen kuitenkin hyppäsi tai lähinnä pudottautui veneestä:D Toisella kerralla sitten Irwinillä olikin kunnon ilmalento hyppy pitkälle veteen:)

Harjoittelimme esineen vientiä veneeseen seuraavaksi. Tämä oli hiukan hankala liike meille, kun Irwin ei yleisesti ottaen kanna mitään, eikä tykkää pitää suussa tavaroita. Kokeilimme sitten alkuun leikkiä lelulla ja koittaa saada Irwinin viemään se veneessä olevalle henkilölle. Alkuun ei meinannut tulla yhään mitään, kun lelu putosi samantien suusta, kun sitä olisi pitänyt lähteä kuljettamaan. Teimme todella pienellä välimatkalla sitten ja muutama onnistunut suoritus tuli ja onneksi saatiin lopetettua onnistuneeseen suoritukseen.
Seuraavaksi tiedossa oli veneen haku rantaan. Leikin alkuun rannalla Irwinin kanssa köydellä ja koitin saada siitä mukavan asian. Sen jälkeen menin itse veneeseen ja Laura piti Irwinistä kiinni rannalla. Menimme n.15 metrin päähän rannasta ja kutsuin Irwinin. Irwin tuli hyvällä vauhdilla ja ojensin sitten narun Irwinille, kun se oli uinut veneen luokse. Irwin tarttui hyvin köydestä ja hienosti vei veneen rantaan, molemmilla suoritus kerroilla:)
Viimeisenä liikkeenä oli hukkuvan pelastaminen. Alkuun vähän mietin, että mitenköhän käy, kun Irwin ei oikein kouluttajan kanssa leikkinyt, kun oli matalaääninen mies. Saatiin kyllä innostettua Irwiniä niin, että ennekuin kouluttaja meni veneeseen, se heilutteli lelua rantavedessä ja kutsui Irwiniä, jotta vire nousisi.
Heti kun kouluttaja oli hypännyt veteen lähetin Irwinin hakemaan häntä ja hyvällä vauhdilla ja innolla ui kouluttajan luokse ja tarttui leluun. Hetken aikaa uituaan Irwin kyllä vähän katsoi, että kuka sielä perässä oikein mukana raahautuu, mutta kouluttaja pääsi rantaan asti, molemmilla toistoilla:)
Kiitokset kuuluu taas hyville kouluttajille!
Mutta todella hyvin meni ensikertalaiseksi ja kyllä Irwinillä se vedestäpelastaminen taitaa verissä olla, vielä kun löydettäisiin ensi kevääksi jostain treeniporukka, niin pääsisimme kunnolla sisälle lajiin. Tampereen alueella on vain aika huono tarjonta lajin suhteen.


 Perjantaina oli lisäksi yksi luento: Kaisa Hilska, Koiran kotoinen ruokinta, mitä tuoreruokaa laittaisin koirani kuppiin?
Luento oli todella kattava. Sain todella paljon uutta tietoa koiran ruokinnasta ja mitä kaikkea kannattaa huomioida, jotta ruokinta olisi kohdillaan juuri sillä omalla koiralla. Miten erilaiset asiat vaikuttavat ruokintaan.


Lauantaine tiedossa oli sitten aamusta vain tokoa, sekä iltapäivästä karhutesti sekä luentoja.

Karhutesti oli todella mielenkiintoinen. Oli todella avartavaa nähdä oman koiran reaktio karhun nähdessään.
Irwin reakio oli kyllä niin sen luonteen mukainen. Karhun nähdessä Irwin jäi vähäksi aikaa seiskoskelemaan ja katselemaan karhua. Sen jälkeen rupesi haistelemaan maata ja touhuilemaan omiaan. Kun karhu taas liikkui, Irwin rupesi katselemaan sitä ja karhun siirtyessä lähemmäksi sai aikaan yhden kunnon haukahduksen ja siirtyi minun selkäni taakse. Karhu ohjattiin sitten pois päin ja Irwin lähti seuraamaan sitä ja kun karhu kääntyi pysähtyi myös Irwin ja hetken aikaa taas katselin karhua ja rupesi haistelemaan maata, sekä siirtyi sitten minun selkäni taakse ja karhun taas käännyttyä ja pois päin mennessä Irwin meni perään. Karhun tullessa kohti tuli taas sijaiskäyttäytymistä kuin mitä aiemminkin, eli rupesi haistelemaan maata ja oli asenteella, että en mä mitään tarkoittanu, tässä vaan pyöriskelin ja maata haistelin, eli Irwinin luonteen mukaisesti yritti mielistellä karhua :D
Koitan saada videon ladattua jossain vaiheessa:)


Lauantain luentoja oli:
Erika Hankalin, Koiran lihashuolto
Jari Parkkisenniemi, Ongelmakäyttäytymisestä ratkaisuihin
Juha Kares, Koiran jalostuksen uusi aika - luonnonvalinta.

Lauantain luennot olivat todella antoisia, lähinnä lihashuolto sekä jalostusluento. Ongelmakäyttäytymis luennolta en hirveästi mitään uutta tietoa saanut.
Koiran lihashuolto luennolta opin katsomaan koiran eri asentoja ja tuntemaan mistä vinoudet ja muut ns.vääränlaiset asennot voivat kertoa. Luento oli todella hyvä ja kattava ja sai taas paljon uutta sekä todella hyödyllistä tietoa, niin pennun kasvusta kuin aikuisenkin koiran lihaskunnosta, sekä kuinka monet asiat vaikuttavat koiran hyvään kuntoon.
Juha Kareksen jalostus luento oli myös todella antoisa, olisin voinut kuunnella aiheesta luentoa monta tuntia putkeen. Kares oli todella hyvä luennoitsija ja hänen pitkän kokemuksen vuoksi esimerkkejä niin hyvistä kuin huonoista jalostusvalinnoista tuli todella kattavasti. Opin katsomaan koiran jalostuksellista arvoa uudella tavalla ja miettimään, että mikä oikeasti on hyvä jalostuskoira.
Aion kyllä mennä Kareksen luennolle uudestaan, heti kun sellainen vain kohtuullisen matkan päässä on!:)

Mutta kaiken kaikkiaan todella mahtava tapahtuma!
Tuli tutustuttua uusiin ihmisiin ja sain paljon uutta ajateltavaa ja tietoa juttelemalla muille koiraharrastajille:)
Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille:)
6 kommenttia:

 1. Mää lähen ens vuonna mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Joo, tottakai tuut!!:)
   Tie miks toi aikasempi kommentti poistu.
   Puhelimella blogissa.....

   Poista
 2. Vepeily on kyllä tosi mukavaa! Vanhemman koiran kanssa käytiin reilu vuosi treeneissä ja vaikka se tykkäsi ja osasi kaiken, niin ei ollut riittävän rohkea uimari vepe-kokeiden vaatimille matkoille, joten ei sitten jatkettu enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä harmi, mutta kyllä tuo vepeily hyvänä harrastuksenakin menee, ilman että kisoihin tähtäisi, koira varmasti ainakin tykkää:)

   Meilläkin on Irwinin kanssa kesä treenattu uintitekniikkaa pelastusliivien kanssa ja on kyllä parantunut huomattavasti.
   Ilman liivejä Irwin ui todella pystyasennossa ja käytti takapäätään huonosti, mutta pelastusliivien kanssa oppi tosiaan uimaan paremmin. Huomasi etenkin noissa vepeily treeneissä kuinka Irwin ui jo huomattavasti paremmin ilman liivejä ja käytti myös takapäätään.
   Toki ihan uimaliivit olisivat vielä paremmat uintitekniikan opetteluun.

   Poista
  2. Oltaisiin muuten varmaan jatkettukin ihan huvin vuoksi, mutta meillä on niin paljon muitakin harrastuksia, että jostain piti sitten karsia. Meillä käytettiin kanssa liivejä veneestähypyssä, kun ei osannut vielä hypätä siten, ettei menisi uppeluksiin, niin liivit auttoi jäämään heti pinnalla ja teki hyppäämisestä mukavampaa.

   Poista